2016. február 24., szerda

a csodálatos genetikánkról

Már nagyon régóta szerettem volna beszélni a tesómmal arról, hogy mi is lesz akkor, ha letelik az egy év, ami alatt fel van függesztve a ciklusa (a műtét miatt muszáj). Kifaggattam a kaális orvost is, és vártam a jó alkalmat, hogy kettesben legyünk, és átbeszéljük. Aztán tegnap váratlanul ő hozta szóba.
Elmondta, hogy ha letelik az egy év, akkor mindenképp szeretne teherbe esni, és le is beszéli a faszkalappal az orvosával, hogy jegyezze elő inszeminációra, mert egyáltalán nem bízik abban, hogy természetes úton teherbe eshet, és mivel csak maximum három hónap esélyes a betegsége kiújulása előtt, semmit sem szeretne a véletlenre bízni.
Ma átbeszéltük anyával is, aki megkért, hogy mindenképp támogassam a döntésében, bármennyire is alkalmatlan az időpont, mert talán még sosem volt ennyire szar minden anyagi, pasi és egyéb szempontból a gyerekvállalásra, de úgyis megoldjuk valahogy. Nyilván ezzel nyitott kaput döngetett, nálam jobban senki sem áll mellette, mindenben számíthat rám, igazából pont arra gondoltam ha a jóisten/univerzum/bárakárkihalétezik választás elé állítana, hogy csak az egyikünknek lehet gyereke, gondolkodás nélkül lemondanék a javára.
Édes kis békám, legalább neked sikerüljön, ezt kívánom.

16 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Nagyon szeretem a tesómat, megérdemli, hogy jó dolgok történjenek vele, és biztos szuper anyuka lesz. :)

   Törlés
  2. Nem akarom az ördög ügyvédjét játszani, de nem feltétlen jó bármi áron, rossz kapcsolatban gyereket szülni...sőt, szerintem konkrétan borzalmas lehet.
   m
   Mármint lehet, hogy valamit félreértek, de ez "talán még sosem volt ennyire szar minden anyagi, pasi és egyéb szempontból a gyerekvállalásra, de úgyis megoldjuk valahogy", ház izé, nem hangzik jól.
   A gyerekvállalás akkor is kemény dolog, ha minden rendben van. De bocs, én nem ismerem a körülményeket, csak nem tudtam megállni...

   Törlés
  3. Ez ettől bonyolultabb, mert alapvetően sem a pasival, sem a pénzzel, sem a kapcsolattal nincs baj, csak perpill zavaros az egész, de jó úton haladnak, hogy megoldják. Nem lesz itt baj, mert tesóm nagyon ügyesen kezeli a problémákat, mire aktuális lesz a bébi projekt, minden rendben lesz. Erős kapcsolatuk van, az anyagi kérdések megoldódnak, a többit meg az erős családi háttér löki előre.

   Törlés
 2. Édes bejegyzés... :)
  Ha a jóisten/Univerzum/Földanya/akárkibármi létezik, kívánom neked, hogy megjutalmazza az önzetlenséged.

  VálaszTörlés
 3. En azt remelem, hogy mindkettotoknek sikerul :) szoritok <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tesóm már évek óta arról álmodozik, hogy egyszerre szülünk. Van egy baráti pár, akiknek a lányaik egy napon szültek, azóta mondogatja, hogy de jó lenne, ha mi is. Tényleg jó lenne...

   Törlés
 4. és Te is szuper anyuka leszel!!!

  VálaszTörlés
 5. akkora nagy szeretet van az utolsó két mondatodban!!!!

  VálaszTörlés
 6. hát ezen elpityeredtem... <3

  VálaszTörlés
 7. Én pedig azt kívánom, hogy mindkettőtöknek sikerüljön és együtt babázzatok. <3

  VálaszTörlés