2016. február 19., péntek

költői

Miért ennyire gonoszak egyes emberek?
A látszat ellenére, én egy nagyon zárkózott ember vagyok. Nehezen barátkozok, nagyon kevés barátom van, és azokkal sem bánok olyan jól, ahogy megérdemelnék. Sajnos.
Mégis, mindezek ellenére, igyekszem nagyon befogadó és nyitott lenni, és mindenkivel egyformán, lehetőség szerint kedvesen bánni. Különösen fontosnak tartom ezt betartani a munkahelyemen, ahol aztán tényleg mindenféle ember dolgozik.
Van egy nő, akit az egész gárda egy emberként utál, mert egy kiállhatatlan, rosszindulatú teremtés, aki ha csak teheti, gonoszkodik a többiekkel, feljár hozzám az irodára besúgni, mocskolni a kollégáit. Mindenkivel volt már összetűzése, kivétel nélkül, és én mégis próbáltam meglátni benne is a jót, nem engedtem, hogy elmérgesedjen körülötte a helyzet, csitítottam szép szavakkal a megbántottakat, és próbáltam őt is a jó felé terelgetni.
Hát kérem (tudom, hát-tal nem kezdünk mondatot), csúfos kudarcot vallottam.
Ma elment a cégtől, szépen, módszeresen végigjárt mindenkit, kisebbet-nagyobbat rúgva, úgy, hogy a legnagyobbat nekem tartogatta.
Igazából egész nap bőgtem, mert nem mint a főnökébe rúgott, hanem konkrétan belém, az emberbe, ott, ahol a legjobban fáj. Próbáltam tartani magam, kikértem magamnak, és helyre tettem, de miután elment kiszakadt belőlem a zokogás, mert az emberi gonoszsággal egyszerűen képtelen vagyok megbirkózni. Tényleg, őszintén nem értem, és úgy látszik ez már így is marad.
Tényleg, miért ennyire gonoszak egyes emberek?

11 megjegyzés:

 1. azert mert kicsinyesek, butak, szar az eletuk es azt gondoljak, hogy ezaltal ok mindenkin felul kerekednek es ok a vilag legokosabbjai, holott kozben szegenyek olyan nagyon annyira ostobak, hogy csak na... biztos szar lehet, de probald meg lerazni magadrol, csak igy lehet veluk, mellettuk tulelni. a nepesseg java resze ostoba es meg ehhez rosszindulatu is... oleles

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szíven ütött, annyira hittem a jó tett helyébe jót várj-ban. Felnőhetnék már.

   Törlés
 2. Engem is ugyanígy érint a gonoszság, nem csak szimplán bánt, hanem mindig egy komplett világ dől össze bennem, és nem értem, miért. Ölellek.

  VálaszTörlés
 3. Sajnálom, hogy így megbántott. :( Vannak emberek, akikre egyszerűen nem érdemes kedvességet pazarolni, felesleges is a jót keresni benne, mert a stílusa alapján nem is nagyon van. Sokat elárul valakiről, ahogyan másokról beszél, kritika és hasonlók rendben van, de a pocskondiázás, sőt egyenesen mocskolódás, ahogy írtad, már sok.Egyszerűen rajtad keresztül akart ártani a munkatársainak, csak mivel te nem ilyen vagy, benned elakadt a szándéka. Tényleg sok ilyen ember van, főként munkahelyen mutatkoznak, mert a család jobb esetben egy hajszálnyival kedvesebb részüket kapja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jobb már, hogy kiírhattam magamból, most már inkább szánom a kicsinyessége miatt.

   Törlés
 4. szerintem a gonosz emberek nem feltétlen kicsinyesek és buták meg szar életűek: tényleg léteznek valódi pszichopaták is, akiknek az a szórakozásuk, hogy másokat bántanak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ismered ezt a konyvet? most fejeztem be, tanulsagos: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Psychopath_Test

   Törlés
  2. Sokat gondolkoztam azon amit írtál, igen valószínű, hogy ez a nő ebbe a kategóriába esik.

   Törlés
 5. A jotetthelyebenjot működik, csak általában nem attól es nem akkor amikor gondolod :)! Szóval nehogy ne hidd el, csak várd ki.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy jóbarátom szó szerint ezt mondta, hát így legyen! :)

   Törlés