2016. szeptember 9., péntek

2.

Kevés dologra vagyok büszke magammal kapcsolatban, de arra igen, hogy egyszer régen megfogadtam, hogy sosem mondok/csinálok semmit első mérgemben, hanem először alszok rá egyet. Na, ez a bejegyzés nem erről fog szólni.
Felhívtam a Kaálit, hogy mennék holnap második napos hormonprofilt csináltatni, lehet-e. Kérdezte a nő először is, hogy mégis minek (WTF1), majd mikor mondtam neki, hogy novemberben mennénk lombikra, akkor jól leugatott.

 • Ez tizenhétezer forint, van rá pénzem? (WTF2)
 • Mikor mondtam neki, hogy szerintem ez nekem ingyenes, akkor közölte, hogy azok az idők már elmúltak (finoman jelzem, tébé támogatott beavatkozásról van szó), de ha nagyon ragaszkodok hozzá (WTF3) menjek csak tizenhétezerért.
 • És ezt amúgy is csak a beavatkozást megelőző mensikor kell (ezt senki sem mondta eddig, illetve kurvára nem ezt mondták).
 • Mégis mit képzelek magamról, hogy még nincs meg az összes eredményem a lombikhoz? (WTF4)
 • Szégyelljem magam, mert ha kiderül, hogy nemi beteg vagyok (WTF5!), akkor el fog húzódni a kezelésem, és ha nem jól reagálok akkor majd hosszú ideig kell kezelni (WTF6).
 • És amúgy is hétfőn menjek, csinálnak egy másik vérvételt ötezerötszázért (khm tébé), és majd elbeszélgetünk a dolgaimról (WTF7!), és ő már most mondja, hogy a doktornő az ilyeneket (WTF8) nem szereti.
Meg nem kérdezte volna, hogy kedves Mici, mégis mi az oka annak, hogy eddig várt a vizsgálatokkal, talán akkor esetleg elmondhattam volna neki, hogy eddig kurva beteg voltam, tényleg élni sem volt kedvem, nem hogy ezzel foglalkozni, hétfőn derült ki, hogy egyszer talán meggyógyulhatok, talán nem fűrészelnek ketté, és talán van esélyem eljutni a lombikig. Talán. 
Nem mellesleg hétfő óta beszereztem az összes beutalót, minden vizsgálatra van időpontom egy héten belül, ezt mondjuk hiába is mondtam neki, nyilván pont leszarta.


Inkább leugat, kioktat, _mert ő ezt megteheti_, és majd jól elbeszélget a dolgaimról.
Nagyon várom ezt a beszélgetést. Nagyon.

10 megjegyzés:

 1. WTF???
  Ilyen viselkedés sztem sehol sem megengedett, nem is értem, hogy képzeli a "kedves" telefonos kisasszony??!!
  Ha engem egy sötétebb pillanatomban kapna el vmi hasonló, vagy leüvölteném a fejét, vagy sírógörcsöt kapnék és levágnám a telefont. Tejóég, a Kaáliban ilyesmi rendben van és teljesen oké szituációkezelés?!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már az első alkalommal is így beszéltek velünk, vágták a pofákat, és kábé úgy magyaráztak, mint egy kétforintos idiótának. Természetesen nem az orvosunk, hanem az asszisztensek. Annyira bántó, az ember azt gondolná, hogy itt megértik, hogy az ember lánya nem jó kedvében jár oda, hanem mert sem testileg, sem lelkileg nincs rendben, és némi empátia lesz bennük, ehhez képest még rúgnak is egyet. A pofám leszakad.

   Törlés
  2. Tőlem nem egyszer az orvos kért elnézést az asszisztensek viselkedése miatt. Pesti Kaáliban jártunk.....:(

   Törlés
  3. De basszus, ha az orvosok is tudjak, es elitelik az ilyen viselkedest, miert nem tudjak megoldani hazon belul, hogy meg ha kiskiralynak is kepzelik magukat az asszisztensek, udvariasan titkoljak el, es beszeljenek normalisan az ugyfelekkel?!

   Törlés
 2. :(
  Annyira szomorú ez az egész tényleg, eleve nem jókedvében/unalmában jár senki a Kaáliba - és igazából az eü.i intézményekbe úgy általában, ehhez képest a legtaplóbb hozzáállást eddig szinte csak kórházakban/rendelőkben tapasztaltam én is.
  3 éve a párommal sajnos be kellett rohannunk éjjel a sürgősségire, és amíg mellette virrasztottam (nagy kegyesen megengedték, hogy Vele maradhassak), a szomszéd ágyon ott vergődött egy idős néni. Iszonyúan rosszul volt szegény, de a nővéreket ez egyáltalán nem izgatta, vidáman sztorizgattak 2-3 ággyal arrébb, mintha semmi dolguk nem lenne. Kb. épp csak nem harapták el a torkom, amikor szólni mertem nekik, hogy a néni nagyon rosszul van, nézzék már meg legyenekolyszívesek (és tök kedvesen kértem, gondolom ez volt a legnagyobb vétkem...).
  Félelmetes, mennyire nem tanítják meg az eü. dolgozókat az empatikus viselkedésre. Mert ha már sajnos zsigerből nem jön nekik, akkor legalább a tanultakat alkalmazhatnák...

  Kitartás Mici, nagyon szorítok továbbra is! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy ez tökre így van. A tesóm tavaly a jól elrontott műtétje után próbált aludni, erre befeküdt hozzá egy nővér a szobába, és úgy horkolt, hogy semmit sem tudott aludni. De amikor engem műtöttek is tojtak nagy ívben a fejem, fetrengtem a vérben, úgy kötöztek át, hogy bámulhatott a többi látogató, a saját fájdalomcsillapítóm szedtem, mert a nővér a pletykálástól nem ért rá hozni.

   Törlés
 3. Ők köcsögök, te meg nem. Neked lesz cuki kisbabad, ők meg biztos vén kurvák ( ha nem akkor is igen). Szarj le mindenkit, csak az eredmény lebegjen a szemed elott.

  VálaszTörlés
 4. De mi? Ezt a telefonos diszpécser? Nane. És nem mondtad neki h neki nem ez a dolga? Hanem h okosan felüsse a naptáratbés kinézze h mikor van időpont? A többit meg majd te meg a dokid tudjátok?
  Mi van itt mindenkivel, komolyan!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Írtam a dokinak, hogy akkor ez most mégis hogy... Meg hétfőn megyek az AMH vérvételre, és akkor majd 'jól elbeszélgetünk'.

   Törlés
 5. Ez annyira Magyarország, basszameg.

  VálaszTörlés