2016. november 23., szerda

embriótranszfer

A hétvége maga volt a pokol. Feltételezem némileg túlstimuláltak, fetrengtem a fájdalomtól, megbolondult a vérnyomásom és a pulzusom, szörnyű, indokolatlan félelmeim voltak. Csak a gyávaságom tartott vissza az ügyelettől. Aztán erőt vettem magamon, mondtam Vackornak, hogy sétáljunk egy nagyot, hátha segít, és láss csodát, tényleg sokkal jobban lettem utána.

Hétfőn 10:30-ra mentem, persze a parkolóba nem fértem be szokás szerint, de elcsíptem az utolsó szabad helyet az utcán (az élet apró örömei, ugye), volt még időm, játszottam néhány szókeresőt a telefonomon, és bementem.
A váróban nem volt ülőhely, és egyetlen férfi sem érezte szükségesnek, hogy átadja a helyét, így álldogáltam majd' egy órát. Aztán behívott a doki, elmondta, hogy két híre van, van két csodálatos, tankönyvi embriónk, viszont a másik kettő lemaradt, még fagyasztásra sem javasolja őket. Nyilván a második hírtől elszomorodtam, nagyon bíztam benne, hogy ha mégis szükséges lenne, akkor tortúra nélkül is mehetünk a következő beültetésre. Sajnos ez elúszott, de onnantól már csak a két bajnokra koncentráltam. Hárman vártunk aznap nála transzferre, miután mindhármunkkal beszélt, felmentünk, átöltöztünk, és vártunk.
Hát, sok új, negatív hírrel gazdagodtam, kicsit szét is pukkant az a rózsaszín álomvilág amiben addig éltem. Következő hónaptól majdnem duplájára emelkedik az akciós lombik ára, számunkra ez innentől elérhetetlen, marad a tébés út, el is határoztam, hogy kérek még egy harmadik időpontot, mindjárt kaptam is 2018(!) áprilisára. Mindenki aki ott volt (közben szaporodtunk) a sokadik lombikjára jött, ennek a Kaálinak a legrosszabb a sikerességi rátája, 18% mindössze, teljesen elzárkóznak azoktól az újdonságoktól, amivel ezen lehetséges lenne javítani. Ez azért nem tett boldoggá.
Aztán szólítottak, én voltam az első, nagyon hamar megtörtént, vegye fel a maszkot, feküdjön föl, lemossuk, mondja a nevét, ott jó lesz, megvannak, tényleg bent vannak, csússzon át, vegye le a maszkot, íme egy sztárfotó. Persze a fotón sok minden nem látszik, olyanok, mint az első csillag a sötét égbolton.
Egy órát kellett feküdni, közben jól elbeszélgettünk, akkor már vidámabb témákról, meg hát ugye csak nők vagyunk, jól kitárgyaltuk, hogy itt van a legbunkóbb legmogorvább műtős személyzet akivel valaha találkoztunk. Miután felkeltem, megkérdeztem, hogy szabad-e már elmennem pisilni, a kedvenc nővérem válasza: 'Nem, most majd kilenc hónapig tartogatni fogja.' Hát, én is puszillak.
Felöltözés után üldögéltünk egy fél órát a váróban, aztán bemehettem a dokihoz, írt még hormonokat (hurrá), elmondta, hogy ne dolgozzak, pihenjek a héten, jövő héten pedig már dolgozhatok is, csak ne terheljem magam nagyon.

Hát így. Kicsit nyígós lett ez a bejegyzés, nehezen szántam rá valamiért, összességében a ET nem volt olyan rossz élmény, mint a punkció, a doki előtt le a kalappal, nagyon ügyes volt, semmit sem éreztem az egészből. A hormonozást továbbra is nehezen tolerálja a szervezetem, nagyon magas a vérnyomásom, illetve már nem annyira, de cserébe kóválygok az extrára emelt gyógyszertől, meg megbolondít az állandó pisilhetnék.
De mindez egy másodpercig sem fog számítani, ha...

30 megjegyzés:

 1. Az első csillag a sötét égbolton :), hát ez olyan szép :), majd elmeselheted nekik ;).
  Jol értem, hogy 2 babát várunk?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem volt szívem egyiküket lefagyasztatni. Meg igazából a koromból adódóan a kettőt javasolták, így eleve arra készültünk Vackorral, bár én az elején rengeteget hezitáltam rajta.

   Törlés
 2. a két bajnok :) <3 hajrá!!!!

  VálaszTörlés
 3. Összes ujjaim csuriba fonva, úgy drukkolok a pöttyöcskéknek <3

  VálaszTörlés
 4. oleles draga, nagy, mint egy meleg takaro! :)

  VálaszTörlés
 5. drukkolok én is ezerrel!!Hajrá skacok!

  VálaszTörlés
 6. eszmeletlenul szoritok. ha pedig tenyleg ikrek lesznek, meg eszmeletlenul irigy is leszek. <3 (nem mintha olyan irigylesre melto helyzet lenne, na de a vegeredmeny... :) ) rengeteg-rengeteg-rengeteg energiat kuldok!

  VálaszTörlés
 7. ja, es a szokereso tok kiraly, en is allandoan azt nyomom.

  VálaszTörlés
 8. drukkdrukk :)
  ha kicsit is babonás vagy, hiszel a furcsaságokban, ajánlom, hogy kérj tőlem magánórát. Rendszerint az szokott lenni, hogy mire találunk hozzám időpontot, addigra lemondják a lányok az órát, merthogy teherbe estek és akkor nem jöhetnek már tornázni :))) Szóval ha szeretnél időpontot, írj bátran :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor extra sürgősen, tegnapra egy magánórát, légyszi. :)

   Törlés
  2. nézem a naptáramat :)
   Sajnos már csak jövő héten van szabad időpontom, csütörtök vagy péntek, akkor már biztosan (nem) tudsz jönni :D

   Törlés
 9. drukkolok az első csillagoknak, meg Neked is természetesen! Vigyázz magadra, magatokra! :)

  VálaszTörlés
 10. elképzelni nem tudom, milyen brutál lehet ez a túldozirozás hormonálisan... uh...
  és szerintem egyáltalán nem volt nyígós bejegyzés, szerintem szupervumen vagy, hogy ilyeneket kibírsz! :*
  nagyon-nagyon szorítok a kis minibabáknak! jó lesz ez, csak így tovább kicsikék :*

  VálaszTörlés
 11. Hajrá kis csillagocskák!!!! :)

  VálaszTörlés
 12. Jaj, Mici, nagyon-nagyon drukkolok a kis csillagoknak! <3

  VálaszTörlés
 13. de jó, már tegnap is vártam a beszámolót
  Nagyon drukkolok, szívből, továbbra is!!

  VálaszTörlés
 14. Ó nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon drukkolok :) 💜

  VálaszTörlés
 15. Köszönöm, hogy ennyien gondoltok rám! <3

  VálaszTörlés
 16. Én meg jól elsírtam magam ezen a poszton... Hajrá Mici, hajrá kiscsillagok, nagyon szorítok nektek! <3

  VálaszTörlés
 17. Váááá, hajrá nektek!:)))
  És megy a szorítás nagyon nagyon!:)

  VálaszTörlés
 18. Válaszok
  1. Megtaláltam a kommentjeid, Molly! :)
   Jól eldugta őket a moderáló.

   Törlés
 19. Nagyon drukkolok neked is, meg a két picinek is! :)

  VálaszTörlés