2017. július 5., szerda

punkció és embriótranszfer

A punkció könnyű volt, mint a szél. Teljes nyugalommal készültem rá, ahhoz képest, hogy mennyire szörnyű volt az első, pont annyira nem féltem a péntekitől. Fél nyolcra mentünk, volt reggel egy ultrahang, némi várakozás, és már mehettünk fel. A folyosón két irányba fordultunk Vackorral, ő a 'romi szoba' fel vette az irányt, én meg az előkészítőbe. Mindenki nagyon kedves volt, jó fej lányokkal voltam együtt, viccekkel vezettük le a feszültséget. Harmadikként mentem be, nagyon jó társaság volt a műtőben is, végig nevettünk, és nevetve is aludtam el.
Ébredés után felnéztem, és láttam, hogy két liter sóoldat van bekészítve, ami jó hír, mert csak azok kapnak duplát, akik jól teljesítenek, vagy történik valami extra esemény, igaz, én mindkettőre számítottam, de mégsem voltak rossz érzéseim. 
A kötelező idő letelte után lementem, hívtam Vackor, hogy jöjjön, vártunk egy keveset, és bementünk a dokihoz. Négy lett, ettől kicsit elszomorodtam, mert reménykedtem, hogy több lesz mire a doki közölte, hogy elviselhetetlen vagyok, majd megkérdezte Vackortól, hogy lehet velem együtt élni kedvesen figyelmeztetett, hogy az én állapotomban ez kisebb fajta csoda, végig attól félt, hogy egy sem lesz, és borzasztó csúnya az endometriózis a hasamban, bár most, a kérésem szerint amennyire csak tudta, leszívta. 
Másnap kellett érdeklődni először, alig mondtam ki a nevem, már jött is a felelet, Mici, nagyon jó hírünk van mind a négy a megtermékenyülés jeleit mutatja. Annyira ujjongtam, hogy még a recepciós is velem kacagott. Hétfőn kellett újra telefonálni, egyrészt az embriók miatt, másrészt a punkciós időpont miatt, mert nyilván nem is én lennék, ha nem pont a lehetséges időpontok alatt utazott volna el az orvosom, és várnunk kellett a helyettes döntésére. A jó hír az volt, hogy mind a négyen jól vannak, teljesen egyformán haladnak, ami viszont számomra érthetetlen volt, hogy nem várták meg a blaszto állapotot, hanem már a negyedik napra kijelölték az et napját, és akárhogy kardoskodtam, győzködtek, hogy ez így jó, és punktum.
Tegnap volt a transzfer, helyettes orvosnál lenni pedig olyan, mint a kutya vacsorája. Kilencre mentem, majdnem tizenegy volt, mire mehettünk fel, előtte volt egy előzetes beszélgetés a helyettessel, ami így hangzott 'maga 38 éves kettőt kap'. Kiválasztották a két legszebbet, amik koruknak megfelelően a legmegfelelőbb állapotban voltak, és mondták, hogy ha a többi is így halad, akkor esélyes a fagyasztás.
Felmentünk, jött a szokásos szektás szöveg, 'ugye tudják, hogy milyennek kell itt lenni? hát nagyon boldognak kell lenni! most lesznek terhesek'. Aztán eléggé elfosódott minden.
Ez a doki már lent sem volt szimpi, a műtőben meg kifejezetten durva volt, mind hozzáállásban mind fizikailag, nagyon fájt ahogy csinálta, éreztette velem, hogy esélytelennek tart egy terhességre, ennyit a nagyon boldogságról. Megmutatta a monitoron hová kerültek, ugyanoda, ahova múltkor, kaptam képet, majd odavágta 'na majd a kontrollon kiderül volt-e értelme'. Kedves.
Egy órát feküdtünk kicsit beszélgettünk a lányokkal, ugyanazokkal voltam, mint a punkción egy lányt leszámítva, sajnos neki nem lettek petesejtjei, sőt az is kiderült, hogy nekem, az esélytelen nyomorultnak lett a legeredményesebb az egész folyamat, nyilván a végeredményt ez nem garantálja.
A pihenő után lementünk tele volt a váró, utolsóként kerültem be, pihenjek, gyógyszerek, nyilatkozat, pénteken telefonáljon, hogy lehet-e fagyasztani, mert csak a nagyon szépeket fagyasztjuk.
Utána egész délután nagyon rossz kedvem volt, fájt a beavatkozás helye, tök feszült lettem estére, még Vackorral is összevesztem, pedig nem szoktam soha. Így indult, remélem szebb vége lesz.
Mondtam már, hogy utálom a várakozást? 

27 megjegyzés:

 1. Micsoda bunko paraszt ez a "doki" 😡

  A drukkok meg jobban zaporozzanak read!!!

  🌸

  VálaszTörlés
 2. Olyan kár, hogy nem lehet ugatni ilyenkor az orvosnak...
  De a lényeg, hogy a szuper srácok a helyükön vannak!
  Mikor lesz kontroll?

  VálaszTörlés
 3. Egyfolytában megy a drukk.

  VálaszTörlés
 4. (A helyettes egy fasz, így foglalnám össze a tevékenységét...)

  De nagyon-nagyon drukkolok neked! :* <3

  VálaszTörlés
 5. Továbbra is nagyon drukkolok. Csodás a 4!

  VálaszTörlés
 6. Köszi csajok a drukkot, csak így tovább, eddig szuperek voltatok! ❤

  VálaszTörlés
 7. Most megbőgettél. :) Gondolok rád és drukkolok neked/nektek! Most már csak kapaszkodniuk kell! ;)

  VálaszTörlés
 8. Jaj, de szupiság. :-) Nagyon drukkolok Mici, nagyon-nagyon.

  VálaszTörlés
 9. Juhúúú :) szerintem ez a 4-ből 4 nagyon szép eredmény, most már csak be kell fúrniuk magukat. Nagyon szorítok továbbra is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Várjuk ki a végét, pénteken derül ki, hogy van-e fagyasztásra alkalmas embrió, a többi meg még csak álom.

   Törlés
  2. Hogyhogy pénteken? Nem blaszto állapotban fagyasztják a piciket? Szerintem nyugodtan csörögj oda a laborba hogy mizu, hiszen már tegnap letelt az 5. napjuk. Volt hogy én is váratlanul bombáztam őket a hülye kérdéseimmel, aranyosak a biológusok :) Drukkolok a kis eszkimókért nagyon!

   Törlés
  3. Felhívtam őket, de nem sikerült sajnos.

   Törlés
  4. A csudába, sajnálom 😥 De ne legyél elkenődve, ez a két kis pöttöm majd jól odaragad 🍀

   Törlés
 10. Még sosem írtam, de régóta olvaslak!
  Nagyon drukkolok én is!!! (Hátha az első üzenetem picit segít a sikerben :-))

  VálaszTörlés
 11. juj, hajrá, hajrá! Iszonyatosan szorítok továbbra is :)

  VálaszTörlés
 12. majdnem abbahagytam egy tizedmásodpercre a drukkolást, de akkor nem! ++++++++

  VálaszTörlés
 13. Nagyon-nagyon drukkolok! ❤️

  VálaszTörlés
 14. Megy a drukk, Mici! És nagy-nagy ölelések!

  VálaszTörlés
 15. Kedves Univerzum! Kerlek, hogy teljesitsd Micieknek, amire a legjobban vagynak! Koszonom.

  VálaszTörlés