2017. október 27., péntek

azéletapróörömei

A cica ma volt olyan kedves, hogy az etető táljába hányt. Az esemény után elégedetten pöffeszkedett a tiszta konyhapulton, és mikor rászóltam, hogy "micsináltálnemmészleonnan", szinte azonnal leugrott.
Párás lett a szemem a hálától.


9 megjegyzés:

 1. Szerintem csal odébb ment röhögni rajtad, hogy tisztíthatod a taljat...

  VálaszTörlés
 2. De miért hányja ki a kaját? Valami nincs rendben vele. Gyomorfekély/daganatos elváltozás miatt csinálnak ilyet, legalábbis eddig ez a tapasztalat :-/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ettől prózaibb megoldása van. Ha nem azonnal kap enni, amikor kér, akkor úgy behergeli magát, hogy ilyenkor borítékolható a hányas. A másik kiváltó ok a szőnyeg zabálása szokott lenni.

   Törlés
  2. A miénk is akkor hány, ha túl gyorsan/túl sokat zabál. Illetve a keleti fajtáknál (Miciéké sziámi, a mienk burma) gyakori valamilyen szövetnek, leggyakrabban gyapjúnak a kényszeres szopogatása, rágcsálása (a minék a nagyon vékony, hálós, tüll-szerű anyagokra van iszonyúan rácuppanva), és azután is hánynak egy kiadósat. Nincs szó daganatról. :)

   Törlés
  3. Ez tényleg így van. A miénk az asvanyviz zsugorfóliához is betegesen vonzódik,imádja zabálni, ha nem vagyunk résen.

   Törlés
 3. Volt a faternak egy szomszédból átjáró macskája, az akkor hányt, amikor gyorsan zabált, mint aki egy hete nem evett. Teszem hozza ilyen nem volt, mivel ugye két helyen is evett... Szóval semmi extra nem kell ezeknek a hanyashoz.

  VálaszTörlés
 4. Fura,ilyenről még nem hallottam eddig. Arról tudtam, hogy füvet rágcsálnak, ha hányni akarnak, így ahol nincs fű lehet másra kényszerülnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt olvastam, azert van igy, mert a keleti fajtak pici korukban sokkal tovabb szopnak (illetve szopnanak), de a tenyesztok ugyanakkor valasztjak el oket, mint a tobbit, ezert naluk kesobb is eros maradhat a szopasi inger. Teljes mertekben persze nincs bizonyitva az elmelet, de jobbat nem tudnak egyelore.

   Törlés
 5. Toto, az én identitászavaros drágaságom, aki kutyának képzeli magát, mivel közöttük született, sokban hasonlít is egy kutyához, ugyanígy szokott járni, régebb sokat aggódtam miatta, de tényleg csak a zabálás miatt van, pedig cseréltem kaját, nézte orvos többször is, de semmi baja ammúgy. Ő a világ legvagányabb macskája, csak újabban fentről lenyúl szépen, és kinyitja a hűtőt, na azóta a hűtőajtón mágnes van :-)

  VálaszTörlés