2018. április 9., hétfő

margójára

Őszintén remélem, hogy elcsalták a választást, mert az nem létezhet, hogy ebben az országban ennyi ostoba ember van, és tömegek tapsolják a végítélet diadalát. 

„Szegednek népe, nemzetem büszkesége, szegény elárult hazám oszlopa! mélyen megilletődve hajlok meg előtted.
Mikor Szegedhez közeledtem, sajnálni kezdtem, hogy mellemből kifogyott a hang; de midőn Szeged népét látom, azt tapasztalom, hogy nincs mit sajnálnom, mert itt többre nincs szükség, minthogy a lelkesedés előtt mélyen meghajoljak."
Kossuth Lajos

13 megjegyzés:

 1. Én konkrét gyászt érzek, mérhetetlenül szomorú vagyok...

  VálaszTörlés
 2. De, sajnos ennyi agyhalott van. Az apám csont nélkül benyalta migránsos témát pedig nem is nézi az M1et, csak Délmagyart olvas...A szomszédaim és kollégáim pedig azt mondták azért szavaznak így mert nincs jobb alternatíva. Volt aki attól félt az apokalipszis jön el és bombázni fognak ha nem ők nyernek. Én azon lepődtem meg,hogy ezek tényleg elmentek szavazni, nem bízták a fanatikusokra a dolgot.

  VálaszTörlés
 3. Tudod Mici, én emberekkel dolgozom (még), és azt kell mondanom, hogy ez a többség...
  Hogy ezen felül mennyi a csalás, sosem fogjuk megtudni.

  VálaszTörlés
 4. Bennem is a döbbenet és a szomorúság keveredik

  VálaszTörlés
 5. én a lelkem mélyén mindvégig nagyon-nagyon-nagyon reménykedtem a változásban! átjelentkeztem; vagy 8-12 év után újra elmentem szavazni. ott akárkit hallottam, szinte mindenki azt mondta, ennél már csak jobb lehet/jöhet...
  ugyanakkor a józan eszem tudta, hogy sajnos nyerni fognak. a 2/3-ra nem voltam felkészülve. basszus, konkrétan sírtam reggel és azon agyaltam van-e egyáltalán értelme kimászni az ágyból ...
  kezd tetszeni az amerikai rendszer, ahol két ciklus után menni kell!!

  VálaszTörlés
 6. Szerintem ez egy tök jó véleménycikk, és nagyon jól leírja a helyzetet:
  https://index.hu/velemeny/2018/04/09/hogy_lehetett_ennyire_hulye_egesz_magyarorszag/

  (egyúttal az is kihámozható belőle, hogy a médiatúlsúly miatt esély sincs másra.. és az előbb jött ki a hír, hogy megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió.. vagyis -2 ellenzéki hang..)

  Egyébként én is teljes döbbenetben vagyok, a 2/3-ot hallva kibuggyantak a könnyek a szememből vasárnap este.
  Szegediként én is csak annak örülök, hogy legalább a saját körzetemben nem kellett csalódnom! Kb. ez az egyetlen jó hír, amit ez a választás hozott.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem véletlen raktam ki az idézetet. ;)

   Törlés
  2. Igen, tudom! :) <3

   Nagyon kíváncsi vagyok a tegnapi hírek után, hogy az újraszámoltatás összejön-e az ellenzéknek -- és ha nem, akkor vajon milyen indokkal nem? Mert ha tényleg győztek, akkor miért ne lehetne mégegyszer megszámolni a szavazatokat, ellenőrizni a jegyzőkönyveket és csekkolni az informatikai rendszert.. ha minden oké, akkor az eredmény nem fog változni.
   Abban reménykedem, hogy egy újraszámolás esetén bebukják a 2/3-ot.

   Törlés
 7. Agyrém ez az egész, nem tudok, és nem is akarok napirendre térni felette. Tényleg ide szültem gyereket? Ide?

  VálaszTörlés
 8. A Fidesz-szavazók most azt kapják jutalmul, mint amit a náluk egyébként az összesítésben szám szerint többen lévő ellenzéki szavazók büntetésül. Egy korrupt, tolvaj, diktatórikus, arrogáns hatalmat, ami tovább rohasztja nekik az oktatást és egészségügyet, és majd tovább butítja az embereket tisztán hatalmi megfontolásból. Igaz, hogy ma Magyarországon többen halnak meg a kórházakban vagy szenvednek az ellátatlanság, várólisták és a zsúfoltság miatt, mint Európában összesen a terrortámadásokban.
  Igaz, hogy sokkal inkább kivándorló ország lettünk, mint bevándorló, és már ma is több százezer fiatal hagyta el az országot, és most még inkább menni fognak.
  Igaz, hogy olyan ezermilliárdokat loptak el az uniós pénzekből, és végső soron az ő zsebükből, aminek a hiányát majd még az unokáik is érezni fogják. Kivéve persze, ha voltak olyan előrelátok, hogy mára ők lettek migránsokká Európában... :((

  Aktuálisabb, mint valaha:Esterházy ezt is megírta nekünk előre, hogy jól osszuk be... :((
  "Esterházy Péter: Akartok-e rabok lenni?
  Besze János hentes és mészárosnak a legerősebb hangja volt a szerepvivő egyéniségek között. Ha egyszer beszélni kezdett, megdördültek a falak. Kiváló népszónoki erényeit értékesíteni vágyta a Fordulat Éva Intéző Bizottsága, sic!, s evégből azzal bízták meg Besze Jánost, hogy a Nemzeti Múzeum lépcsejéről szónokoljon a spontánul összegyűlt tömegnek. Besze készséggel vállalkozott is. Felállt a lépcső tetejére – rezes orra messzire piroslott, egyszerű kockás ingét, melyet hétszámra nem vetett le, meg-meglobbantotta a szél – s kiengedte dörgedelmes hangját. "- Akartok-e rabok lenni?"
  A tömeg nem várta be a mondat végét, hanem egyhangúlag rázúgta:
  "- Akarunk! Akarunk!"
  A szónoklatnak vége volt."
  (E.P.: A szív segédigéi)

  VálaszTörlés
 9. bar se ostobanak, se vedelemre szorulonak nem erzem magam, de ez az iras meglepoen jol osszefoglalja, amit irhatnek a margora: https://index.hu/velemeny/2018/04/14/a_fidesz-szavazo_vedelmeben/

  VálaszTörlés