2018. június 12., kedd

4 hónap

Holnap lesz négy hónapos a Kismacskám, hová szalad az idő? Ma voltunk a négy hónapos státuszvizsgálaton. Gyűlölöm ezeket a vizsgálatokat. A kicsi hat héttel hamarabb született, és bizony, ezt a hat hetet még mindig toljuk magunk előtt, és ezek a vizsgálatok, ezt havonta az arcomba vágják. Mindig legalább egy, de inkább több olyan feltétel van, aminek nem tud megfelelni, én meg csak egyre frusztráltabb leszek tőle. Ma is úgy váltunk el, hogy egy hónap múlva ismételni kell, mert három dologhoz még csak hozzá sem szagol. De könyörgöm, a korrigált életkora szerint két és fél hónapos, miért kellene neki fejen pörögni, közben cintányérozni? És minden gyerek egyforma? Napra pontosan ugyanazt tudják? Hogy van ez?
Az meg, hogy egy csomó embertől megkaptam, hogy milyen jó nekem, hogy nem kellett, végigvinnem a terhességet, az az emberi butaság magasiskolája. És tök komolyan mondják, még cinkosan oda is kacsintanak. Én meg csak nézek, hogy mi? Elvinném őket egy ilyen felmérésre. Vagy csak csinálják végig a heti gyógytornáját, a napi korrekciós tornákat, gyakorlatokat. Esetleg töltsenek el egy kis időt a PIC-en. Úgy érzem, a koraszülött intenzív egy életre megnyomorította a lelkem, azt, amit én ott láttam, átéltem, egyetlen szülőnek sem lenne szabad megélnie. Soha. De örüljek, mert nem nyúlt el a hasamon a bőr. Aha, persze, mondjad még.
De hogy ne csak az epét okádjam itt mérgemben, mert mindez nem számít, csak ki kellett engednem a gőzt, mesélek jót is.
Nálunk egy olyan nagylány lakik, aki már átalussza az éjszakát, és olyan édes, hogy reggel, mikor kelünk, csak kimondom a nevét, vagy megsimizem a hasát, még csukva van a szeme, de már mosolyog. Csupa mosoly az egész gyerek, imád velünk beszélgetni, rengeteg mondanivalója van, amit hangos kacagással tarkít, egyszerűen meg kell zabálni. Sokszor annyira elönt az iránta való szeretet, hogy vennem kell egy mély  levegőt, mert a nagy érzelem szó szerint kiszorítja belőlem a szuszt. Aztán kiveszem az ágyából, hozzám simul a kis meleg teste, és az élet minden gondja megszűnik, határtalan békesség és boldogság önt el, és csak mosolygunk egymásra, míg valamelyikünk el nem neveti magát. Minden este azt várom, hogy mikor lesz már reggel. 

21 megjegyzés:

 1. Egy igazi idióta aki szerint az jó, hogy nem kellett vegigvinned (?! mi ez a fasz duma egyébként is) a terhességet. Terhesnek lenni egyébként is jó, de mindez nem számít, de mitől olyan kurva jó, hogy előbb jön egy baba? Rendesen ideges lettem.
  Teljesen igaz, hogy a korrigált korát vedd figyelembe, és egyébként is gyönyörűen utol fogja érni magát. Minden gyerek van amibe kicsit lemarad, aztán egyszer csak már mindent tud. Normálisabb vedonok pont nem stresszelni szoktak feleslegesen...
  Ti csak legyetek boldogok és kész 😊!

  VálaszTörlés
 2. Fu baszki, nekem is a halalom ez a felmerosdi. Nekem 2 eves lesz jovo heten a kisfiam. Kajak nem beszel, csak szotagokat. Kivancsi leszek mi lesz az itelet, hogy nem felelunk meg az 50 szo/2 szavas mondatok kriteriumnak...
  Tiszta idiotak amugy az emberek; a 10 millio hazmester orszagaban mindenki ert a terhesseghez es a gyerekek fejlodesehez is. Sok erot kivanok, en is biztos vagyok benne, hogy semmi baj nincs a kicsi lanyoddal. Szepen behozza majd azt a 6 hetet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szörnyű, hogy mindenkire egy nadrágot húznak. De azért jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a séma undorommal.

   Törlés
 3. A hulyekre nem tudok ertelmeset irni, hulyek!

  A masodik bekezdesed tunemenyes, csaknem elolvadtam, ahogy olvastam, es magam ele kepzeltelek titeket.
  Turelem, es minden rendben lesz!

  VálaszTörlés
 4. Soha nem felejtem el, amikor az unokatesóm ikrei megszülettek a 24-25. hét határán, és az akkori főnöknőm azt mondta, örülhet, hogy a legszarabb hónapokat nem kell végigcsinálnia a terhességből. Hogy mi van baszd meg? A poklok poklát élték át, az egyik baba másfél hónaposan meghalt, soha senkinek nem kívánom, hogy végigcsináljon egy hasonlót.
  A kisfiú egyébként 8 éves, tök egészséges, persze neki is voltak elmaradásai, de szép lassan behozza, iszonyú okos, kedves, szóval egyet se aggódj Mici. Majd mindent a maga ütemében.

  VálaszTörlés
 5. Szia! Eddig csendes olvasod voltam, es legeloszor gratulalok a kis csodababatokhoz. Mivel sejtesem szerint egy varosban lakunk, nagyon tudom ajanlani Domonkos Ildiko Deveny-tornaztatot, tesom lanyat o hozta eletkori szintre (6 hettel korabban jott, osszeesett a tudeje, 4 hetig volt a pecsi koraszulott-oaztalyon, erosen hiloton volt es egy evesen meg csak kuszott.). Az en fiammal is foglalkozott, o meg elfekudte a nyakat a pocakban 😊 Szoval ot batran ajanlom. Es ne aggodj, o picike meg, van ideje behozni a lemaradast. A gyerekorvos amugy nem veszi figyelembe a korrigalt idot?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Jár gyógytornász a kislányhoz, aki dévény módszerrel dolgozik, a legjobb a városban. Nagy híve vagyok ennek a tornának, szuper eredményeket hoz.
   A doki néni meg a védőnő is ismerik és értik a helyzetünket, kedvesek, és bátorítóak, csak a szabály az szabály.

   Törlés
 6. Hala istennek, hogy a mi gyerekorvosunk nem ilyen. Ő minden gyereket agyondicsér. Ha tényleg gáz van, szól, de vhogy nála alap, hogy minden gyerek más.

  VálaszTörlés
 7. ne foglalkozz ezekkel a hülye státuszokkal, a lényeg hogy a csajszi egészséges és előbb-utóbb mindent meg fog tudni csinálni. A gyerkőcök nem egyformán fejlődnek, mindenki a maga ritmusában. Van amiben az egyik kicsit ügyesebb, mint a másik, de idővel egyformán megtanulnak mindent.
  Szerintem csodás anyuka vagy és ez a legfontosabb, megkönnyeztem a bejegyzés második felét

  VálaszTörlés
 8. ...ezzel a határtalan békességgel szarjad le mindazokat, akik skatyulába szorítani akarják Kismacskádat. Minden baba egyedi :-)

  VálaszTörlés
 9. A koraszülötteknél általában az "intelligencia", kommunikáció fejlődik koruknak megfelelően, a nagymozgások, fizikai érettség pedig a korrigált életkor szintjén van, hiszen egyszerűen kissebb volt amikor kibujt, és az izmait, csontjait nem tudja gyorsabban növeszteni, bármit ír a tankönyv

  VálaszTörlés
 10. Amikor én voltm terhes, az UH orvos megkérdezte, hogy és császár lesz-e? Mondtam, nem arra készülök, de ha szükségszerű, akkor igen. Erre elcsodálkozott, aztán a beszélgetésben eljutottunk oda, hogy a lrgtöbben azért választják a császárt, mert nem akarják megvárni a 39-40 hetet, hiszen a 38 héttől kezd el megnyúlni a bőr, nagyobb a teher a hasizmon, ilyenek. És elkezdte soroéni, napjaink sztáranyukáit, -sztáredzőit- hogy pl kik folyamodtak ehhez. Érted. 3-4 héttel a kiírt időpont előtt, mert neki nem kell stria. Nekem pedig pont a 7 hónaptól lett álom a terhességem. Nem szabad velük törődni. Arra sem érdemesek.Ölellek. Ez a kötődés egyre erősebb lesz.

  VálaszTörlés